Arbetsprover CV Om mig Kontakt
 Kajsa Olsson Reportage
Piteprocessen Spetsknypplerskan Sveriges siste socialläkare Sopranos i byggsvängen Klipparna drar till landet

Ja det är Bologna. Ni vet.

 Har ni med högskole- och universitetsvärlden att göra, då vet ni vad som menas. Bolognaprocessen, det europeiska samarbetet som ska göra de högre utbildningssystemen mer jämförbara så studenterna kan t ex läsa ett universitetsår i Portugal och nästa i Polen och därmed öka rörlighet och anställningsbarhet.

 Det är ett sätt att förklara Bologna, processen har också blivit en akademisk ursäkt för allt möjligt, möten som MÅSTE hållas och små konferenser och Stora konferenser och extra pengar och så är man tvungen att ofta vara nån annanstans än på sitt universitetsrum, för det är viktigt att jobba med Bologna.

 Fast jag måste säga att målen är lite futtiga. Att samordna system när det gäller högre utbildning och betygsättning i Europa. Är det verkligen nån utmaning att tala om.

 Nej, om man riktigt ska satsa så borde Bolognapocessen utökas så att den omfattar HELA arbetslivet. Tänk om alla meritförteckningar i hela Europa skulle utformas enligt samma mall. DET vore väl revolutionerande, tala om att stärka konkurrenskraften för de enskilda medborgarna, oerhört viktigt med tanke på globaliseringen. Jag tänker mig att vi i Sverige som ligger i Europas framkant kan ta initiativet till en sån process. Den skulle hela Piteåprocessen uppkallad efter en kvinna från Piteå jag har hennes meritlista här.

 Hon skulle vilja stärka sin konkurrenskraft och arbeta utomlands. Så vi tar Piteåprocessens mall och lägger det bredvid hennes ceve åsså kör vi det på engelska för det är konkurrenskraftigare.

 Den här kvinnan har jobbat mycket med projekt och åtgärder alltså inte arbete utan Projects and measures.

 Hon började som kamratstödjare i en skola hon har hjälpt ungdomar som har dålig kontakt med vuxenvärlden. Kamratstödjare det blir närmast ”She worked as a comrade support” comrade det låter lite sovjetstatigt - ”She supported friends, det låter bättre”. Jättebra.

 Hon är undersköterska i botten. Undernurse nä assistant nurse. In the the bottom. Så jobbade hon på ett demensboende men så blev hon övertalig, övertalig, she was too much. Så fick hon gå som inhoppare och sen var hon i personalpoolen i ett halvår. Inhoppare, she jumped in the pool She jumped in the pool for six months.

Som undersköterska, då. An undernurse in the pool.

 Men här står det att hon inte hade en tjänst som undersköterska. Hon var kvalitetshöjare. OK. She was qualityraising in the pool. Det låter som nån sorts badvakt. En sån som går runt i ett badhus och säger åt tonårskillarna att dom inte FÅR ha kalsongerna på sig under badbyxorna  – men det heter nåt annat.

Man kanske ska förklara vad kvalitetshöjarna gjorde på den tiden de fanns i offentlig sektor –  fast det behövs nog inte i och med att svensk kvalitet är ett begrepp. Sen blev hon kunskapslyft och var extraresurs i en skola. Kunskapslyft ... She had a knowledgelift and  became a person with resources in the school. Ungefär. Ja vad ska man säga resursperson det är väl ungefär som kamratstödjare fast en annan huvudman. Another headman. Det var kopplat till generationsväxlingen …. ? Ja Gud ja, kommer ni ihåg den. Generation gear.

Och så fick hon plusjobb på ett gruppboende. An additional job – no, only ONE job but ... more. Då tog ryggen stryk. Elva månaders sjukskrivning men NU ska hon få nyfriskjobb på ett sjukhem. A healthy new job in a sick place. 

Ammen då har jag gjort klart hennes ceve här. To whom it may concern: In Sweden I was supporting my friends after being an undernurse in the bottom. I was too much – övertalig var det – and I jumped in the personal pool – personalpoolen - raising the quality for six months. After my knowledgelift we made a generationsgear with another headman. Åsså plusjobbet då. Then my job was additional. Alltså more. A new healthy job in a home for the sick – nyfriskjobb på sjukhem – är min senaste sysselsättning – my latest pass-time.

 JA!

 Det där var ett smakprov. Man får lägga till instegsjobb och nystartsjobb, work-step-in och starting-over-job och så och vikta dom mot dom här äldre meriterna.

Men vi skulle kunna exportera det här som en helt ny internationell standard när det gäller synen på sysselsättning och meritvärdering. Det är bara för övriga europeiska länder att börja omställningen.

I Piteåprocessen.

KAJSA OLSSON


Från P1, programmet OBS